Saara Ilvessalo Kestäviä ratkaisuja

Ehdolle eduskuntavaaleihin

(på svenska nedan)

Maailma ei odota sitä, että joku muu jossakin ratkaisee ongelmat: ilmastonmuutoksen, koulutusleikkaukset, demokratiakriisin ja epätasa-arvon. Olen mukana politiikassa, koska haluan tehdä osani maailman pelastamiseksi – enkä oikeastaan voisi kuvitella elämääni ilman asioihin vaikuttamista.

Siksi olen myös päättänyt lähteä ehdolle kevään eduskuntavaaleihin.

Töideni kautta Itämeri-osaamiskeskuksen toiminnanjohtajana ja tutkijana minulle on käynyt selväksi ilmastonmuutoksen vaikutus myös meremme tilaan. Jos haluamme saada Itämeren jälleen terveeksi, tarvitaan paitsi ravinnepäästöjen kunnianhimoisempia vähennyksiä, myös suunnanmuutoksen ilmastopolitiikassa. Ilmaston ja luonnon puolustus on aika alkaa ottaa tosissaan.

Juristina kannan huolta myös oikeusvaltion tilasta. Perus- ja ihmisoikeudet pitää nähdä lakimuutosten lähtökohtina, ei niiden hidasteina. Samalla demokratiaa pitää uudistaa suoremmaksi ja osallistavammaksi, muuten kuilu kansalaisten ja päättäjien välillä kasvaa entisestään ja politiikan oikeutus vaarantuu.

Elämme ratkaisevia aikoja myös koulutuksen kunnian palauttamisessa. Koulutus korkeakouluista amiksiin ja varhaiskasvatukseen on kriisissä. Epävarmuus omasta työstä, toimeentulosta ja maailman tilasta lisäävät osaltaan nuorten mielenterveysongelmia. Kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten hallitus on leikannut nimenomaan nuorilta, lapsiperheiltä, köyhiltä ja naisilta. Suunnan täytyy muuttua.

Haluan tehdä päätöksiä, joilla ongelmia ennaltaehkäistään ja tasa-arvoa sekä yhdenvertaisuutta lisätään. Tarvitsemme tasa-arvoisen perhevapaauudistuksen, järjestäytyneen rasismin kiellon ja perustulon.

Olen omistanut viimeiset 10 vuotta kestävän yhteiskunnan rakentamiselle, paikalliselta tasolta aina kansainvälisiin tehtäviin asti. Minulla on intoa, paloa ja kokemusta muuttaa tätä maata ja maailmaa. Uskon olevani oikea ihminen tekemään tätä muutosta eduskunnassa, yhdessä muiden kanssa.

Tule mukaan tekemään muutosta!

 

 

Världen väntar inte på att någon annan löser problemen: klimatförändringen, nedskärningarna i utbildningen, demokratikrisen och ojämlikheten. Jag deltar i politiken eftersom jag vill göra mitt för att rädda världen. Egentligen skulle jag inte kunna föreställa mig ett liv utan att påverka saker.

Därför ställer jag upp i vårens riksdagsval.

I mitt arbete som verksamhetsledare och forskare vid Östersjö-kompetenscentret BALEX har det blivit tydligt för mig hur mycket klimatförändringen inverkan på välmåendet av vårt hav. Om vi vill göra Östersjön frisk igen behöver vi inte bara mer ambitiösa minskningar av näringsämnena, utan också en förändring av klimatpolitiken. Vi måste börja försvara klimatet och naturen på allvar.

Som jurist är jag också oroad för tillståndet av rättsstaten. Grundläggande och mänskliga rättigheter måste ses som en utgångspunkt i lagförändringen, inte som ett hinder. Också demokratin måste reformeras till mer direkt och inkluderande, annars kommer klyftan mellan medborgare och beslutsfattare att öka ytterligare och politikens legitimitet äventyras.

Vi lever också avgörande tider för att återställa utbildningens ära. Utbildningen från universiteten, yrkesinstitut och förskolepedagogik är i kris. Osäkerheten om arbete, utkomst och världens tillstånd lägger på ungdomars psykiska problem. Samlingspartiets, centerns och sannfinländarnas regering har skurit ner på speciellt unga, barnfamiljer, fattiga och kvinnor. Riktningen måste ändras.

Jag vill fatta beslut som förhindrar problem och förbättrar jämlikheten och jämställdheten. Vi behöver en jämlik reform av familjeledigheter, ett förbud av organiserad rasism och basinkomst.

Jag har ägt de senaste 10 åren för att bygga ett hållbart samhälle, från lokal nivå upp till internationella uppdrag. Jag har entusiasm, ivrighet och erfarenhet för att förändra Finland och världen. Jag tror att jag är rätt person att göra denna förändring i parlamentet, tillsammans med andra.

Välkommen med!

Share

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Varsinais-Suomessa onkin mielenkiintoinen tilanne kun sekä vihreät että RKP näyttäisivät jäävän vaille edustajaa. Vihreät koska äänimagneetti luopui ja RKP koska kukaan ei tällä kertaa halunnut tehdä vaaliliittoa kanssaan.

Pitää silti nostaa hattua, että joku lähtee leikkiin mukaan. Tosin Puheenvuoron käyttäminen omana mainosalustanaan ei sitä hatunnostoa saa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Älä turhaan huolehdi. Varsinais-Suomesta voi mennä kolmekin vihreää kansanedustajaa läpi: Saara Ilvessalo, Johanna Niemi ja Elina Rantanen. Ja on siellä hyviä miehiäkin, kuten Tuomo Liljenbäck, Paco Diop ja Ville Savonlahti. Ville Niinistö taas menee ihan sukkana läpi eurovaaleissa jos vain LÄHTEE EHDOKKAAKSI.

Käyttäähän tätä muutkin mainosalustana, eräskin porilainen blondivitsi leikkaa ja liimaa harva se päivä tänne jonkin kyhäelmän jossa toistellaan ainoaa hänen tuntemaansa sanaa "kansallismielinen" ja kehutaan milloin Trumpia, milloin jotain muuta ääliötä. En nyt viitsi nimeä mainita, koska en ole niin ilkeä ihminen.

Sitäpaitsi onhan joku entinen kielitieteilijäkin rakentanut menestyksensä sosiaalisessa mediassa maahanmuuttajia mollaavalla kaunaretoriikalla. Internet on helppo ja halpa alusta, kukapa sitä ei hyödyntäisi?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Älä turhaan huolehdi. Varsinais-Suomesta voi mennä kolmekin vihreää kansanedustajaa läpi:"

Olen varma että et usko tuota itsekään. V-S asetelmat ovat mielenkiintoiset juuri Niinistön jättäminen vapaiden äänien myötä ja Li vetää niistä taatusti ison osan. Vihreiden ehdokkaiden "valovoima" jää kunnanrajojen tai kaupunginosien ja pienen piirin sisälle, minä varsinais-suomalaisena politiikkaa seuraavana ja siihen osallistuvana en muista koskaan kuulleenikaan Niemestä, Rantasesta, Liljenbäckistä tai Diopista.

No tietty ihan ok käyttää tätä ilmaisena mainosalustana kun kerran Huhtasaarikin. Tämä blogi ny vaan oli mainos vailla sisältöä.

P.S. Olisitte houkutelleet mukaan Luttisen Paraisilta ja olisin ensimmäisen kerran elämässäni äänestänyt EK-vaaleissa vihreitä.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #5

#5 kuntavaaleissa 2017 Vihreät saivat Varsinais-Suomesta noin 30000 ääntä, joista Niinistö Turussa noin 3800. Andersson 6400 äänellään selvästi edellä ja puolue yhden kortin varassa. Ilman yhtä paikkaa jääminen vaatisi täydellistä romahdusta.

https://vaalit.yle.fi/tulospalvelu/kv2017/maakunna...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #7

Luulin että nyt puhutaan eduskuntavaaleista joissa Ville viimeksi sai liki 9000 ääntä ja sen ansiosta vihreät saivat yhden paikan. On mahdollista, vaikka ei varmaa eikä edes todennäköistä, että peruskannatuksensa riitää edelleen siihen yhteen.

Lyön kenen tahansa kanssa vetoa pullon Jallua* ettei enempään. Lamminpään 3 paikkaa on täyttä huuhaata.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #8

#8 ja mä että puhutaan trendeistä ja puolueiden kannatuksesta. Turun ulkopuolella 12000 ihmistä äänesti puoluetta kuntavaaleissa, vaikka Niinistöä ei ollut edes tarjolla. Pelkästään tolla irtoaisi melkein yksi paikka.

Kolme paikkaa juu ei. Kaksi otettavissa. Kuntavaalien äänimäärä riittäisi siihen ja niissä äänestetään laiskemmin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #5

Hyvä kun nostit esiin tuon Li Anderssonin. Vasemmistoliiton kannatuksesta suuri osa henkilöityy juuri häneen, kun taas vihreät äänestävät vihreitä, eivät henkilöä. Ville Niinistöltä vapautuvat äänet eivät mene Li Anderssonille, vaan vihreille. Ja nämä vaalit tulevat vihreillä menemään koko maassa paremmin kuin viime eduskuntavaalit.

Aika laiskasti sinä politiikkaa seuraat, jos et Elina Rantasesta ole kuullut. Hän on Turun valtuuston puheenjohtaja. Paraisten Luttisesta sen sijaan en ole kuullutkaan, kuka hän on?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #12

"kuka hän on?"
Saaristomeren vihreät ry:n puheenjohtaja. Aika laiskasti sinuakin sitten puolueesi asiat maakuntatasolla kiinnostavat.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #14

Puheenjohtaja on Helena Särkijärvi. Hänet kyllä tunnen. Ketään Luttista ei hallituksessa näkynyt olevan.

https://yhdistykset.vihreat.fi/saaristomeren.vihre...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #15

"Ketään Luttista ei hallituksessa näkynyt olevan."

Skärgårdshavets Grönas styrelse – Saaristomeren vihreiden hallitus 2018 – 2019
Ordforande – Puheenjohtaja: Sauli Luttinen

https://yhdistykset.vihreat.fi/saaristomeren.vihre...

Aika noloa sinulta, Lamminpää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #16

Katos vaan, google-haku toi vissiin vanhan hallituksen ensimmäisenä. Kiitos korjauksesta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #17

Suosittelen seuraamaan oman puolueen oman vaalipiirin asioita muutenkin kuin googlen kautta. :-D

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jotenkin tuntuu siltä, että vaalit ovat tulossa?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Mitä muutoksia Suomessa pitäisi tehdä jotta Itä-meri pelastuu/ Tai sen tilanne paranee? Sellaisia tekoja joita politiikko voi tehdä?

"Kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten hallitus on leikannut nimenomaan nuorilta, lapsiperheiltä, köyhiltä ja naisilta. Suunnan täytyy muuttua."

Miten muuttaisit tilanteen? Mistä rahat ja minne?

"Haluan tehdä päätöksiä, joilla ongelmia ennaltaehkäistään ja tasa-arvoa sekä yhdenvertaisuutta lisätään. Tarvitsemme tasa-arvoisen perhevapaauudistuksen."

Miksi tahdot pakottaa aikuisen perheen isän/äidin jäämään kotiin, eikä he voi itse sitä päättää kumman on parempi jäädä kotiin?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten hallitus on leikannut nimenomaan nuorilta, lapsiperheiltä, köyhiltä ja naisilta".

Voisit korjata tuon perussuomalaiset sinisiksi, niin et syyttäisi väärää puoluetta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Eihän perussuomalaisia ja sinisiä kukaan tolkun ihminen toisistaan erota. Samaa porukkaahan ne ovat. Perussuomalaiset oli Soinin luomus. Soini on kyyninen opportunisti joka haistoi Halla-ahossa mahdollisuuden kerätä lisää ääniä populistiseen laariinsa. Kukaan ei oikein tiennyt mitä se iskulause "työväenpuolue ilman sosialismia" mahtoi tarkoittaa. Nythän se kävi ilmi: ei mitään muuta kuin pettyneitten duunareitten imuroimista SDP:ltä. Soini rakensi persut omaksi kantoraketikseen, ja kun hänen asemansa puolueessa alkoi käydä tukalaksi käenpoika Jussin kasvaessa yhä isommaksi, hän päätti että nyt on aika pudottaa kantoraketti ja jatkaa matkaa kohti muhkeaa eläkevirkaa. Uskoakseni häntä äänestäneet ovat erittäin pettyneitä. Heitä on huijattu. Halla-ahoa äänestävät sentään tietävät mitä saavat. Monet Halla-ahon kannanotot ovat vastenmielisiä, mutta hänellä sentään on jonkinlainen moraali, tosin kovin kieroutunut. Nythän persuihin livenneet demarit ovat palanneet takaisin demarien riveihin, ja Rinne näköjään osaa laskea, millä ne myös pysyvät siellä. Hänellä on vähän epämukava olo kun hän on tarveharkintaisen työperäisen maahanmuuton kanssa samalla linjalla kuin persut ja siniset, mutta huonovointisuutta helpottaa kun kannatusta ei näille enää valu.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Vihreät leikkasivat ollessaan hallituksessa koulutuksesta, lopetti kouluja ja pisti opettajia kilometritehtaalle.

Hyvä mieli.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Talvivaaran katastrofista ja aluehallintouudistuksesta ovat vastuussa ministerit Mauri Pekkarinen (kesk), Paula Lehtomäki (kesk) ja Ville Niinistö (vihr). Joillakin on vielä pitkä muisti.

Ehdokkaalle tiedoksi ympäristöasioissa: kapitalismi tappaa, ulkona ja sisällä!

Toimituksen poiminnat